Bundeling van krachten

Helder en Duidelijk is een slagvaardig en veelzijdig communicatiebureau. Wij houden van uitdagingen en complexe opdrachten. Vooral als het gaat om maatschappelijke vraagstukken.

Ons team bestaat uit zeer ervaren communicatieprofessionals, met een schat aan vaardigheden. Tekst, beeld, advies, training of congresorganisatie: voor iedere communicatievraag hebben wij de expertise in huis.

Berend van Zeggeren

Berend van Zeggeren

Vennoot, communicatie-adviseur, congres-organisator, projectleider

Berend (1982) is energiek, creatief en vindingrijk. Heeft voor ieder probleem een verrassende oplossing. Maakt ingewikkelde vraagstukken kraakhelder. Geen klus is hem te dol. Goede teamspeler, gek op fietsen en hardlopen.

Ria de Wit

Ria de Wit

Vennoot, communicatie-adviseur, tekstschrijver, eindredacteur

Ria (1962) is een taalpurist. Ze maakt iedere ingewikkelde tekst leesbaar. Denkt in verhalen en redeneert vanuit de lezer. Is ook schrijfcoach en oprichter en bestuurslid van een goed doel in Ecuador. In haar vrije tijd staat ze op de yogamat, fietst Europa door en wroet ze in de aarde bij de bio-boer.

Carin Nijenhuis

Carin Nijenhuis

Communicatiespecialist, tekstschrijver en organisator

Carin (1985) is een allround communicatiespecialist met veel ervaring in de duurzaamheidssector. Ze leidt communicatieprojecten in goede banen en helpt organisaties bij het communiceren over hun duurzame activiteiten, diensten of producten. Carin krijgt energie van reizen en zwemmen en ontspant door yoga.

Sjoske Cornelissen

Sjoske Cornelissen

Journalist, tekstschrijver, social media-specialist

Sjoske Cornelissen (1993) studeerde Journalistiek en koos daarna voor een freelance bestaan als journalist en tekstschrijver. Ze is graag bezig met social media en kan dat ook goed. Je kunt haar vaak vinden op het strand in Den Haag, maar ze slooft zich ook regelmatig uit tijdens een bootcamp- of circuittraining.

Pieter Kuiper

Pieter Kuiper

Webdesigner, WordPress-specialist, projectleider

Pieter (1966) verdiept zich graag in nieuwe online technieken en weet die vervolgens heel goed uit te leggen aan anderen. Hij kent wordpress van haver tot gort, is een vindingrijke webdesigner en kan een project strak leiden. Hij houdt van fietsen en skiën en speelt graag een potje hockey.

Sybren Vlasblom

Sybren Vlasblom

Grafisch ontwerper, illustrator

Sybren (1964) studeerde aan de kunstacademie en dat zie je terug in al haar ontwerpen en illustraties. Ze denkt in beeld en kleur en verzint overal een oplossing voor. Ze toerskiet graag in de bergen en leert zeilen in een laser.

Nienke Beintema

Nienke Beintema

Wetenschapsjournalist, eindredacteur

Nienke (1977) is bioloog en ervaren wetenschapsjournalist. Snapt ieder ingewikkeld vraagstuk en legt het helder uit. Nienke schrijft interviews, nieuwsberichten en achtergrondverhalen en denkt graag mee over beeld en geluid. In haar vrije tijd is ze het liefst buiten: op de fiets, te voet of in een kano in de (ruige) natuur.

Lotte Debeij

Lotte Debeij

Filmmaker, journalist

Lotte (1988) is journalist en heeft zich gespecialiseerd in het maken van documentaires voor internet en tv en korte films voor social media. Als filmmaker geniet ze enorm van de diverse draaidagen en verschillende plekken waar ze komt. Naast filmen en monteren wordt ze heel blij van fotograferen en wielrennen.

Karin Keuning

Karin Keuning

Grafisch vormgever

Karin (1991) achterhaalt de kern van een opdracht en laat er dan haar creativiteit op los. Het visualiseren van die kern is een van haar krachten. Haar ontwerpen zijn modern en sterk in hun eenvoud. Ze houdt van koken, is sportief en leest graag een goed boek in een hangmat, ergens in het buitenland.

Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens

Zakelijk en literair tekstschrijver

Erik Jan (1970) schrijft zowel zakelijke als literaire teksten. Daarnaast maakt hij podcasts en schrijft hij een wekelijkse column over zijn leven in Het Parool. Erik Jan houdt ervan om complexe onderwerpen eenvoudig op te schrijven en het persoonlijke universeel te maken. Hij loopt drie keer per week hard en gaat altijd, behalve als het onweert.

Leonieke Hurts

Leonieke Hurts

Congresorganisator, projectleider, projectondersteuner, officemanager

Leonieke (1957) beschikt over een groot organisatorisch talent, verantwoordelijkheidsgevoel en een handen-uit-de-mouwen-mentaliteit. Ze heeft veel ervaring en is gespecialiseerd in het organiseren van kleinere en grote, complexe (online) congressen en (online) evenementen, projectondersteuning en officemanagement. Ze is graag buiten en houdt van wandelen, zwemmen, koken en reizen.

Karst Oosterhuis

Karst Oosterhuis

Wetenschapsjournalist en tekstschrijver

Karst (1989) studeerde Internationaal Land- en Waterbeheer en besloot daarna een master journalistiek te volgen. Hij interviewt graag onderzoekers en andere experts. Verwoordt ingewikkelde materie in eenvoudige taal. Op mooie dagen gaat Karst het liefst varen met zijn houten zeilbootje uit 1934.